Verschillende vormen van voorlichting die aangeboden worden

Webinar Bevallen in het JBZ

Maandelijks wil VSV@Verlosdenbosch (aanstaande) ouders de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen op de verloskamers en meer informatie geven over de mogelijkheden van bevallen binnen het Jeroen Bosch ziekenhuis. De voorlichting zal verzorgd worden door een medewerker van de verlosafdeling en één van de verloskundige van de Cooperatie verloskundigen ‘s Hertogenbosch. Vanwege de Corona […]

In het Verloskundig samenwerkingsverband @Verlosdenbosch werken wij met alle betrokken organisaties nauw samen aan kwaliteit en veiligheid in geboortezorg. Dit doen we om u goede zorg te geven tijdens de zwangerschap, bevalling en de tijd daarna.

 

Wanneer de zorg anders loopt dan gepland

 

Kwalitatieve en veilige zorg heeft voortdurend onze aandacht. Hiervoor maken we duidelijke afspraken en protocollen. Het zijn stappen die vaststaan en waarvan we weten dat ze bijdragen aan goede kwaliteit van onze zorg. Maar soms gaat er tijdens of na de zwangerschap of bevalling iets anders dan dat de bedoeling was; een (bijna-)incident. Het is belangrijk om hiervan te leren. Daarom hebben we met elkaar afgesproken om deze gebeurtenissen met elkaar te delen. De betrokken medewerkers zullen de gebeurtenis rapporteren en delen met de betrokken partijen. Dit rapporteren doen we alleen met uw toestemming. Een speciale commissie beoordeelt wat er gebeurd is en adviseert hoe het incident in de toekomst voorkomen kan worden. U geeft ons hiermee de mogelijkheid de zorg nog verder te verbeteren. En zo voorkomen we ook dat anderen iets vergelijkbaar overkomt.