Kraamzorg

Wat doen we?

Kraamzorg is de ondersteuning en verzorging die een kraamverzorg(st)er geeft: bij de bevalling en aan de moeder en het pasgeboren kind gedurende de kraamtijd. Tijdens de bevalling werkt de kraamverzorg(st)er altijd samen met de verloskundige.

Waneer zie je ons?

De kraamzorg kom je tegen bij een persoonlijke intake aan huis tussen de 20 en 25 weken zwangerschap. Daarna zie je de kraamzorg weer tijdens het assisteren tijdens de bevalling als je samen met je eigen verloskundige thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevalt.

Als je medisch bevallen bent zie je ons zodra je thuis komt vanuit het ziekenhuis. De kraamweek duurt 8 dagen lang.

Wat kun je van ons verwachten?

We geven gedurende kraamweek adviezen rondom jou en je baby. We observeren, rapporteren en doen de dagelijkse controles bij de kraamvrouw (mentaal en fysiek). We controleren en verzorgen de baby. Ook helpen we met de borst/fles voeding en doen licht huishoudelijk werk. We houden jou en je gezin goed in de gaten. Als het nodig is overleggen we met de verloskundige waar we nauw mee samen werken.

We ondersteunen jullie als gezin zo veel mogelijk en zorgen dat je na de kraamweek de handvaten hebben om in goed vertrouwen voor jullie pasgeboren baby te zorgen.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent. Het liefst voor de zestiende week van je zwangerschap. Tijdens de intake kijk je wat je voor de bevalling nodig hebt. Dit kun je zelf dan regelen, zoals je kraampakket aanvragen.

 

Als je bevallen bent laat je dit aan de kraamorganisatie weten. Zo weten zij wanneer jullie ongeveer thuis komen en kan de kraamorganisatie regelen dat er een kraamverzorg(st)er naar jullie toe komt.

 

Je verzekering aanpassen indien gewenst.

ABC

ABC Kraamzorg

Ontwerp zonder titel

Arons zorg

De Waarden

De Waarden

Ontwerp zonder titel (1)

Kraamburo Zorgsaam

Kraamzorg De Ervaring

Kraamzorg De Ervaring

Ontwerp zonder titel (1)

Kraamzorg Plus

Cooperatie KZG

Coöperatie KZG

Lunavi

Lunavi Kraamzorg

Ontwerp zonder titel (1)

Madée Kraamzorg

Ontwerp zonder titel (1)

Natus

Ontwerp zonder titel (1)

Novo Peri

Ontwerp zonder titel (1)

Pryl Kraamzorg

Ontwerp zonder titel (1)

RST zorgverleners

Welkom krz

Welkom Kraamzorg

Ontwerp zonder titel (1)

Zorg2