Over VSV@Verlosdenbosch

Missie

Binnen het geboortezorgnetwerk VSV@Verlosdenbosch werken zorgprofessionals van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Coöperatie van Verloskundigen, het Kraamzorg Samenwerkingsverband en de GGD met elkaar samen voor goede geboortezorg in de regio ‘s-Hertogenbosch. De aangesloten organisaties werken als één team samen om het (aanstaande) jonge gezin te faciliteren om hun optimale gezondheid te bereiken door de geboortezorg te bieden die bij hen past. We gaan hierbij uit van de kracht van het netwerk, waarin de leden met behoud van autonomie de juiste geboortezorg op de juiste plaats bieden.

Visie

Het VSV@Verlosdenbosch heeft de ambitie om als eerste van de 71 VSV’s in Nederland een vlag op de top van ideale integrale samenwerking te zetten. Dit bereiken we door zorgverleners binnen het VSV te faciliteren om met voldoening en plezier samen te werken, waarbij zij zich vrij en gewaardeerd voelen. Zij kunnen zich daardoor inzetten om de ondersteuning te bieden die past bij (het aankomende) jonge gezin. Ongeacht welke zorgverlener het (aanstaande) jonge gezin treft, er bestaat overeenstemming over de geboden geboortezorg. De (aanstaande) jonge gezinnen in ons werkgebied geven de ervaren geboortezorg het hoogste cijfer van Nederland.

Strategie

Het (aanstaande) jonge gezin beweegt zich met de juiste zorg op de juiste plek logisch door het geboortezorgnetwerk heen. De komende jaren werken de deelnemende organisaties met elkaar verder aan een intensieve samenwerking, waarbij de geboortezorg in overeenstemming met elkaar (missie en visie, benadering en uitstraling) wordt geboden. Een passende bekostiging en de uitwisseling van digitale gegevens zijn ondersteunend en stimulerend om dit te bereiken. De VSV-leden staan hierbij stevig voor netwerkbewustzijn, wat inhoudt dat zij bewust vanuit de samenwerking werken en communiceren.

Een kijkje achter de schermen